Λ.Σ. | Bleed your eyes out!

Interview on Reckoning Hour

Καλησπέρα, πείτε μας κάποια λόγια για εσάς. Πως δημιουργήθηκε το συγκρότημα;

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2004 από το Γιάννη “John Doe” και το Χρήστο “Morgue” όταν και οι δυο βρίσκονταν Θεσσαλονίκη για σπουδές. Ξεκίνησε καθαρά από καύλα και κυκλοφόρησαν δυο demo το “Spawn of Perversion” και το “Disciples of Dead Flesh“. Στην πορεία η μπάντα έγινε πλήρης (Μάριος-μπάσο, Κώστας “Maggot“-κιθάρα, Κυριάκος-τύμπανα) και κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας full-lenght “BlissfulManslaughter“. Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές σε μέλη μέχρι που καταλλήξαμε στην τελευταία μας σύνθεση (Γιάννης-κιθάρα, Μάριος-φωνή, Σάββας-μπάσο, Κώστας-τύμπανα) με την οποία κυκλοφορήσαμε ένα split με Incineration, Κρέας και The Anal Treatment XXX-perience καθώς και τώρα το Cannibalism.

Πρόσφατα κάνατε μια νέα κυκλοφορία πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν.

Η καινούρια μας δουλειά ονομάζεται “Cannibalism” και κυκλοφόρησε αρχές Ιανουαρίου από τηνAblaze Productions. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εκ των οποίων 8 καινούρια και μια επανηχογράφηση στο Spawn Of Perversion από το ομώνυμο demo. Οι εγγραφές έγιναν από τον καθένα μας ξεχωριστά στο home studio του, μιας και βρισκόμαστε σε διαφορετικές πόλεις, και στη συνέχεια έφυγαν για Αγγλία όπου έκανε τη μίξη και το mastering ο καλός μας φίλος Θανάσης “O Grego” δίνοντας ένα εξαιρετικό τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
www.ogregomixmaster.net
www.facebook.com/ogregomixmaster
Το Artwork επιμελήθηκε ο Γιάννης Νάκος “Remedy” και πέτυχε ακριβώς αυτό που θέλαμε σαν αποτέλεσμα σε σχέση με το ύφος της μπάντας και του άλμπουμ.
www.facebook.com/RemedyArtDesign
Γενικά είναι μια δουλειά που άργησε αρκετά χρόνια να κυκλοφορήσει λόγω διάφορων δυσκολιών, αν και κάποια από τα κομμάτια υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό που θα ακούσετε έγινε με πολλή αγάπη και μεράκι από εμάς, με καλούς συνεργάτες και πολλές ώρες ενασχόλησης από όλους μας. Ελπίζουμε να το απολαύσετε!
Να προσθέσουμε εδώ ότι το άλμπουμ θα επανακυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες με καινούριοlabel το οποίο θα ανακοινωθεί επισήμως σύντομα.

Που έχετε εμφανιστεί μέχρι στιγμής;

Έχουμε κάνει αρκετές live εμφανίσεις μέχρι στιγμής όλες εντός συνόρων σε διάφορες πόλεις με σημαντικότερες αυτές ως support σε Decapitated, Samael και Rotting Christ. Έχουμε παίξει παρέα με πολλές μπάντες της εγχώριας σκηνής, κάναμε καινούριες φιλίες με πολλούς, μοιραστήκαμε στιγμές, και με μπάντες αλλά και με οπαδούς, και γενικά απολαμβάνουμε την εμπειρία των live εμφανίσεων.

Υπήρχε κάποιος λόγος που σας οδήγησε στο να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο είδος μουσικής;

Ναι νομίζω πως είναι ο ίδιος συγκεκριμένος λόγος που οδηγεί οποιονδήποτε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος. Ότι το γουστάρουμε! Βρισκόμαστε από μικρή ηλικία μέσα στο χώρο και έχουμε μεγαλώσει με αυτά τα ακούσματα. Αγαπάμε αυτό το είδος, το συναίσθημα και την εμπειρία που σου προσφέρει όχι μόνο σαν ακροατές αλλά και σαν δημιουργοί και performers.

Στο δημιουργικό κομμάτι πως λειτουργεί η μπάντα, τι μεσολαβεί για την δημιουργία ενός κομματιού;

Ο βασικός συνθέτης της μπάντας είναι ο Γιάννης (κιθάρα) “John Doe“. Ιδέες και παρεμβάσεις υπάρχουν από όλα τα μέλη. Στο Cannibalism υπάρχουν κομμάτια που έχουν συμβάλει στη σύνθεση και κάποια παλιά μέλη όπως ο Χρήστος “Morgue” και ο Κώστας “Maggot“. Τώρα το πως δουλεύουμε είναι λίγο δύσκολο γιατί όπως ανέφερα είμαστε σε διαφορετικές πόλεις. Ετοιμάζονται οι ιδέες, γίνονται κάποιες πρώτες ηχογραφήσεις ώστε να μπορούμε να τα στείλουμε ο ένας στον άλλον μέσω internet, σιγά σιγά ολοκληρώνεται η δομή του κομματιού, ετοιμάζονται τα φωνητικά και τελικά ολοκληρώνεται το κομμάτι. Το αρνητικό σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι χάνεις ένα κομμάτι από την ομαδική δημιουργία και έκφραση που έχεις όταν τα κομμάτια δουλεύονται από όλους μαζί σε πρόβες. Νομίζω όμως ότι το τελικό αποτέλεσμα μας αποζημιώνει όλους.

Ποιες μπάντες έχουν επηρεάσει τον ήχο σας;

Μεγάλο κομμάτι αυτό. Δε μπορώ να πω ότι ο ήχος μας έχει επηρεαστεί από κάποιες συγκεκριμένες μπάντες αλλά περισσότερο από το σύνολο της μουσικής που ακούμε. Αυτό σημαίνει ότι οι επιρροές μας έχουν να κάνουν με διάφορα μουσικά μας ακούσματα είτε στο Metal χώρο είτε και έξω από αυτόν. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι Death Metal αλλά η έμπνευση προέρχεται από διάφορες πηγές. Σίγουρα υπάρχουν αγαπημένες Death Metal μπάντες και μουσικοί και σίγουρα ο ήχος μας παραπέμπει σε κάποιους από αυτούς αλλά υπάρχουν κομμάτια που η έμπνευση ήρθε από κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα υπάρχουν κομμάτια που Ο Γιάννης άκουγε συνέχεια King Diamond και Coroner εκείνη τη φάση, εμπνεύστηκε, έγραψε αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σε παραπέμψει σε Cannibal Corpse και Dying Fetus ας πούμε…

Τα μελή της μπάντα σας έχουν ίδιες προτιμήσεις στην μουσική; Και πως αυτό επηρεάζει το ήχο σας;

Το βασικό κοινό που έχουμε όλοι είναι ότι υπάρχει μεγάλο εύρος στα ακούσματα μας. Μεγαλώσαμε με Thrash, Death, Black κλπ και εξακολουθούν να είναι ο κύριος κορμός των ακουσμάτων μας χωρίς όμως αυτό να μας εμποδίζει να ακούμε και μουσικές από εντελώς διαφορετικά είδη και να είμαστε ανοιχτόμυαλοι σε νέα ακούσματα. Μας επηρεάζει και σαν άτομα και σαν σύνολο αλλά όσον αφορά στη μπάντα κρατάμε το χαρακτήρα μας και το ύφος που θέλουμε να διατηρήσουμε. Οι Necrorgasm ήταν, είναι και θα παραμείνει μια Death Metal μπάντα.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική σκηνή, στο είδος που παίζετε και γενικότερα στοMetal;

Η ελληνική σκηνή, στο δικό μας είδος, εδώ και αρκετά χρόνια έχει παρουσιάσει μεγάλη άνοδο τόσο στον αριθμό των συγκροτημάτων όσο και στην ποιότητα που τα χαρακτηρίζει. Υπάρχουν εξαιρετικά ονόματα με πολύ δυνατές συνθέσεις. Γίνονται κινήσεις σε επίπεδο μουσικό καταρχάς και σε θέματα ενημέρωσης και οργάνωσης κατά δεύτερον όπως διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις βλ. Greek Death Grind Scene, Brutality Over Sanity και λοιπά. Γενικά η ελληνική Metalσκηνή σήμερα σε όλα τα είδη έχει να αναδείξει πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες και πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε όλοι μια καλή βουτιά στον εγχώριο ήχο και να τους ανακαλύψουμε.

Μελλοντικά σχέδια υπάρχουν; Έχετε να μοιραστείτε κάτι μαζί μας; Τι θα θέλατε για το μέλλον των Necrorgasm;

Προς το παρόν είμαστε στη φάση που θέλουμε να προωθήσουμε το καινούριο άλμπουμ. Υπάρχει μια δυσκολία στο κομμάτι των ζωντανών εμφανίσεων που ετοιμάζουμε αυτή τη στιγμή μιας και είμαστε σε αναζήτηση καινούριου ντράμερ αλλά ευελπιστούμε να λυθεί σύντομα και να μπορέσουμε να παίξουμε και εντός αλλά και εκτός συνόρων όπως έχουμε στο πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε κάποιες καινούριες ιδέες που υπάρχουν αλλά είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για αυτά.

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες του Reckoning Hour;!

Να ακούτε πάντα τη μουσική που γουστάρετε και να είστε αληθινοί! Keep it sick!